Energirenovering af din bolig

Har du købt et hus? Skal du bygge til? Eller planlægger du at renovere dit hjem? Så er det måske oplagt for dig at overveje en energirenovering, som både kan mindske dine udgifter til energiforbrug og husets CO2-udledning.

Energiforbedringer i dit hus

Prøv Totalkredits Energiberegner og få idéer til mulige energirenoveringer af dit hus, fx isolering og udskiftning af varmekilde. Det er nemt, du skal kun igennem tre steps:

  1. Indtast adresse
  2. Tjek og ret oplysninger
  3. Se forbedringsforslag

Bliv klogere på energirenovering

Bliv klogere på energirenovering og hvornår du bør gøre det.

Guide til energirenovering

Sådan har andre gjort

Dyk ned i vores casebibliotek fra Energistyrelsen med historier fra andre, der har foretaget en energivenlig renovering.

Læs mere

Tilskud til udskiftning af gasfyr eller oliefyr

Få et tilskud fra Totalkredit til at udskifte dit gasfyr eller oliefyr med en varmepumpe.

Læs mere

Få et energitjek

Med et Totalkredit Energitjek gennemgår en energikonsulent dit hus og giver dig et overblik over - og konkrete forslag til, hvad der skal til for at optimere dit energiforbrug.

Læs mere

Planlæg din energirenoverings-proces

Få råd og vejledning til energirenoveringsprocessen.

Læs mere

Lån til energiforbedringer

Læs om mulighederne for at låne til din energiforbedring.

Læs mere

Fordele ved energirenovering

Se hvilke fordele, der er ved at energirenovere.

Læs mere

Tilskud til energirenovering

Her kan du læse mere om dine muligheder for at få tilskud til dine energirenoveringer

Læs mere

Bliv klogere på energirenovering af din bolig

Vil du spare på dit energiforbrug og fx sænke varmeregningen i huset eller sommerhuset? Så kan energirenovering af dit hus være vejen frem. Når du skruer ned for energiforbruget ved at optimere dit hus eller sommerhus, så sætter du samtidig nogle positive klimaaftryk og får et mere klimavenligt hus. Her får du en guide med gode råd til, hvordan dit hjem kan gå en mere energivenlig fremtid i møde.

Hvad vil det sige at energirenovere?

De fleste boligejere vil på et tidspunkt komme ud for, at boligen skal renoveres i større eller mindre grad. Det kan være renoveringer, som har æstetisk karakter, eller det kan være mere gennemgribende ændringer ved boligens tilstand. Ved en energirenovering er formålet at gennemføre ændringer, som får en positiv effekt på forbruget af bl.a. el og varme. For når du sænker energiforbruget, sænker du boligens CO2-udledning.

 

Fordele ved at nedbringe boligens energiforbrug

Når du energirenoverer din bolig, nyder du godt af en række fordele, både på kort og lidt længere sigt.
Gevinsten ved renoveringen er altså både økonomisk og klimavenlig – og du kan også opleve, at en opgradering af hjemmets materialer kan forbedre indeklimaet, fordi der fx bliver mindre kuldetræk udefra.

Tilskud til fx energisparende vinduer og udskiftning af gasfyr og oliefyr

Det kan koste mange penge at energirenovere sit hjem, især hvis der skal større ændringer til som fx ny isolering, nye vinduer eller udskiftning af gasfyr eller oliefyr. Tjek derfor, om du kan søge om tilskud til dine energirenoveringer via energiselskaber i Danmark. Derudover er det muligt at søge om tilskud til udskiftning af gasfyr og tilskud til udskiftning af oliefyr hos Totalkredit.

En af de helt store energibesparelser er at skifte vinduerne – særligt hvis de er ældre og måske utætte. Her kan der bl.a. være tilskud at hente, hvis dit renoveringsprojekt lever op til en række definerede krav om energibesparelse. 

Du kan læse mere om tilskud på Sparenergi og på vores side om udskiftning af gasfyr og udskiftning af oliefyr.

 

Overvej energirenovering, inden du:

  • Køber eller sælger
  • Bygger om eller til
  • Skifter fx tag eller vinduer
  • Renoverer fx køkken eller bad
  • Skifter varmeanlæg
  • Gør hjemmet mere handicapvenligt

Hvornår bør du overveje at renovere?

Det kan ofte betale sig at gøre sit hjem mere bæredygtigt og energivenligt – men det er naturligvis individuelt fra bolig til bolig, hvor markant en effekt renoveringen har. Det gælder særligt boliger fra tiden før eller omkring 1970’erne. Hvis du regner på dit nuværende forbrug og udgifterne til din varmeregning, får du en god idé om, hvorvidt du bør overveje en energisparende renovering.

Er du i tvivl om dit nuværende energiforbrug og om effekten ved at renovere din bolig, så kan du med fordel prøve vores energiberegner og få inspiration til mulige energiforbedringer. Vil du have en fuld gennemgang af dit hus, kan du bestille et Totalkredit Energitjek, hvor energikonsulenten finder de skjulte muligheder for at spare i varme- og klimaregnskabet.
Du kan også gå på opdagelse i vores sider om energiforbedringer.

Læs også:

Planlæg dine energiforbedringer

Få råd og vejledning til energirenoveringsprocessen

Læs mere

Fordele ved at energirenovere

Se hvilke fordele, der er ved energirenovering.

Læs mere

Sådan har andre gjort

Dyk ned i vores casebibliotek fra Energistyrelsen med historier fra andre, der har foretaget en energivenlig renovering.

Læs mere

Lån til energiforbedringer

Her kan du blive klogere på mulighederne for at låne til dine energiforbedringer.

Læs mere her