Energirenovering af din bolig

Har du købt et hus? Skal du bygge til? Eller planlægger du at renovere dit hjem? Så er det måske oplagt for dig at overveje en energirenovering, som både kan mindske dine udgifter til energiforbrug og husets CO2-udledning.

Energiforbedringer i dit hus

Prøv Totalkredits Energiberegner og få idéer til mulige energirenoveringer af dit hus, fx isolering og udskiftning af varmekilde. Det er nemt, du skal kun igennem tre steps:

  1. Indtast adresse
  2. Tjek dine oplysninger
  3. Se forbedringsforslag
Prøv Energiberegneren

Bliv klogere på energirenovering af din bolig

Vil du spare på din boligs energiforbrug og fx sænke varmeregningen? Så kan energirenovering af dit hus være vejen frem. Når du skruer ned for energiforbruget ved at optimere din bolig, så sætter du samtidig nogle positive aftryk og får et mere klimavenligt hjem. Her får du en guide med gode råd til, hvordan dit hjem kan gå en mere energivenlig fremtid i møde.

Hvad vil det sige at energirenovere?

De fleste boligejere vil på et tidspunkt komme ud for, at boligen skal renoveres i større eller mindre grad. Det kan være renoveringer, som har æstetisk karakter, eller det kan være mere gennemgribende ændringer ved boligens tilstand. Ved en energirenovering er formålet at gennemføre ændringer, som får en positiv effekt på forbruget af bl.a. el og varme. For når du sænker energiforbruget, sænker du boligens CO2-udledning.

 

Fordele ved at nedbringe boligens energiforbrug

Når du energirenoverer din bolig, nyder du godt af en række fordele, både på kort og lidt længere sigt.
Gevinsten ved renoveringen er altså både økonomisk og klimavenlig – og du kan også opleve, at en opgradering af hjemmets materialer kan forbedre indeklimaet, fordi der fx bliver mindre kuldetræk udefra.

Tilskud til fx energisparende vinduer og udskiftning af oliefyr

Det kan koste mange penge at energirenovere sit hjem, især hvis der skal større ændringer til som fx ny isolering, nye vinduer og nyt varmeanlæg. Undersøg derfor, om du kan søge om tilskud til dine energirenoveringer via energiselskaber i Danmark. Derudover er det snart muligt at søge om tilskud til udskiftning af oliefyr hos Totalkredit.

En af de helt store energibesparelser er at skifte vinduerne – særligt hvis de er ældre og måske utætte. Her kan der bl.a. være tilskud at hente, hvis dit renoveringsprojekt lever op til en række definerede krav om energibesparelse. Og har du et ældre oliefyr, kan du søge om tilskud til at skifte det ud med varme fra naturgas eller fjernvarme (det er nu lovpligtigt for nybyggede boliger).

Du kan læse mere om tilskud på Sparenergi og på vores side om udskiftning af oliefyr.

 

Overvej energirenovering, inden du:

  • Køber eller sælger
  • Bygger om eller til
  • Skifter fx tag eller vinduer
  • Renoverer fx køkke eller bad
  • Skifter varmeanlæg
  • Gør hjemmet mere handicapvenligt

Hvornår bør du overveje at renovere?

Det kan ofte betale sig at gøre sit hjem mere bæredygtigt og energivenligt – men det er naturligvis individuelt fra bolig til bolig, hvor markant en effekt renoveringen har. Det gælder særligt boliger fra tiden før eller omkring 1970’erne. Hvis du regner på dit nuværende forbrug og udgifterne til din varmeregning, får du en god idé om, hvorvidt du bør overveje en energisparende renovering.

Er du i tvivl om dit nuværende energiforbrug og om effekten ved at renovere din bolig, så kan du med fordel prøve vores energiberegner og få inspiration til mulige energiforbedringer. Vil du have en fuld gennemgang af dit hus, kan du bestille et Totalkredit Energitjek, hvor energikonsulenten finder de skjulte muligheder for at spare i varme- og klimaregnskabet.
Du kan også gå på opdagelse i vores sider om energiforbedringer.