Beregn din friværdi

Ud fra købstidpunkt og udvikling af boligpriserne i dit område, kan vi beregne vejledende friværdi for din bolig.

Kontakt rådgiver

Beregningen er vejledende

Kontakt din rådgiver for en helt præcis beregning

Kontakt rådgiver

Hvad er friværdi?

Friværdi er et udtryk for forskellen mellem din boligs værdi og gælden i boligen. Hvis din bolig fx er 1,5 mio. kr. værd, og du har realkredit- og boliglån for 1 mio. kr., så har du 0,5 mio. kr. i friværdi.

Friværdien er ikke et fast beløb. Den ændrer sig over tid i takt med din boligs værdi, og efterhånden som du afdrager på dine lån.

Hvordan kan du udnytte din friværdi?

Der er mange situationer, hvor du med fordel kan gøre brug af din friværdi. Fx hvis du skal foretage en større renovering af din bolig, eller hvis du ønsker at skabe luft i din daglige økonomi.

Du udnytter din friværdi og får penge i hånden ved at optage et nyt lån i din bolig.

Realkredit- og boliglån er ofte gode alternativer til andre og dyrere muligheder for finansiering.

Hvad kan du bruge lån i friværdi til?

Du kan vælge at gøre brug af din friværdi, hvis du står overfor projekter, som kræver et større økonomisk råderum, end hvad dit almindelige budget tillader. Mange boligejere vælger at bruge friværdien til renoveringer i hjemmet. Så drømmer du om nyt køkken eller bad, skal dit tag snart skiftes, eller planlægger du en fuld renovering af boligen, så kan du gøre brug af din friværdi.

Det er dog ikke et krav, at lån i friværdien skal bruges på din bolig. Du kan også tage lån i din friværdi til finansiering af andre projekter. Måske planlægger du at tage orlov fra arbejdet og rejse jorden rundt? Eller måske har du i en periode brug for lidt ekstra økonomisk råderum i din dagligdag?

Mulighederne er mange, og vi anbefaler, at du tager en snak med din rådgiver, om et lån i friværdien er det rette valg for dig.