Beregn din friværdi

Ud fra købstidpunkt og udvikling af boligpriserne i dit område, kan vi beregne vejledende friværdi for din bolig.

Kontakt rådgiver

Beregningen er vejledende

Kontakt din rådgiver for en helt præcis beregning

Kontakt rådgiver

Hvad er friværdi?

Friværdien er den værdi, din bolig bliver vurderet til, fratrukket gælden i ejendommen. Friværdi er dermed en sum af penge, som du har rådighed i kraft af, at værdien af din bolig er større end den sum, du skylder i den. Friværdien kan fastsættes på baggrund af din boligs købspris, sammenholdt med det beløb, du stadig skylder på dit boliglån. Dog vil det også være muligt at få det fastlagt med udgangspunkt i gældende markedspris – som kan være enten højere eller lavere end det beløb, du købte dit hus eller din lejlighed for.

Det kan være fordelagtigt at gøre brug af din friværdi i tilfælde, hvor du har brug for at udføre en større investering i fx din bolig, eller hvis du ønsker at skabe luft i din daglige økonomi.

Værd at huske på før du udnytter din friværdi

Hvis du har lyst til at udnytte din friværdi, at det vigtigt at huske på, at du i så fald kommer til at låne beløbet, som var det en almindelig del af dit boliglån. Lånet vil dog for det meste være en mere fordelagtig lånemodel, end hvis du skulle tage et forbrugslån eller et almindeligt byggelån. Der kan derfor være gode grunde til at gøre brug af din friværdi, hvis du står overfor større investeringer i den nærmeste fremtid.

Hvad kan du bruge lån i friværdi til?

Du kan vælge at gøre brug af din friværdi, når du står overfor projekter, som kræver et større økonomiske råderum end hvad dit almindelige budget tillader. Mange boligejere vælger at bruge friværdi til renoveringer i hjemmet. Så har du drømme om et nyt køkken eller ønsker du at gennemrenovere gulve og lofter, så kan du gøre brug af din friværdi.

Det er dog ikke et krav, at friværdien i din bolig skal bruges på hverken hus eller lejlighed. Du kan også tage lån i din friværdi til finansiering af andre livssituationer. Måske planlægger du at tage orlov fra arbejde for at tage på en længere rejse. Måske har du brug for lidt ekstra økonomisk råderum i din dagligdag. Eller måske ønsker du at kaste dig over

Mulighederne er mange og vi anbefaler, at du tager en snak med din rådgiver, om et lån i din friværdi er det rette valg for dig, hvis du har planer om at renovere eller ønsker mulighed for at lave andre økonomiske investeringer.