Forbedret økonomi

Der kan være mange fordele ved at energirenovere sit hus - blandt andet højere komfort, bedre indeklima og lavere CO2-udledning. Derudover kan en energirenovering spare dig for mange penge og forbedre din økonomi.

Det kan betale sig at energirenovere

Når du energirenoverer, gavner det ofte både dit indeklima og det generelle klima, da det sænker din boligs CO2-udledningMen der er en 3. årsag til, at det kan betale sig at energirenovere: Den økonomiske gevinst er til at få øje på.

Spar penge

Det er især på varmeregningen, de fleste kan spare mange penge. Fx fordi energirigtige vinduer og døre plus en velisoleret bolig reducerer varmetabet. Udskiftning af din varmekilde til et mere energirigtigt alternativ er også et sted, hvor der kan være mange penge at spare på varmeregningen hvert år

Få mulighed for at øge værdien af din bolig

Et andet sted, hvor den økonomiske gevinst kan være til at få øje på, er ved salg af boligen. Her kan energirenovering være med til at øge din boligs værdi. Energirenovering kan gøre, at din bolig får et bedre energimærke, hvilket har en positiv betydning for mange købere og gør derved, at din bolig bliver mere attraktiv.

Hvorvidt og hvor meget en konkret energirenovering påvirker husets pris er dog meget vanskeligt at vurdere. Der er ingen garanti for, at husets pris stiger med samme beløb, som du måtte investere i energirenoveringen.

Energirenoveringen hjælper desuden med at vedligeholde huset, så du bl.a. undgår råd og andre følgeskader, der kan blive meget dyre. Et vedligeholdt hus i god stand er mere attraktivt for købere, og det kan i nogle tilfælde være med til at øge din boligs værdi.

Brug opsparingen på energirenovering og spar på varmeregningen

Mange danskere har kontant opsparing stående i sit pengeinstitut, og på grund af det lave renteniveau får de ingen rente. Ved at bruge nogle af pengene på energibesparende renoveringer, kan man i mange tilfælde fremover få en mærkbar, årlig besparelse på sin varmeregning.

Lån til energirenovering

Læs om finansiering af din energirenovering

Læs mere

Sundt indeklima

Læs om, hvordan en energirenovering kan forbedre dit indeklima

Læs mere

Lavere C02-udledning

Læs om, hvordan energirenovering kan nedsætte din c02-udlening.

Læs mere