Lån til energiforbedring

Her på siden kan du blive klogere på, hvordan du kan finansiere din energiforbedringer gennem lån og håndværkerfradrag

Vælg det rigtige lån til at finansiere dine energiforbedringer

Mange boligejere overvejer at låne i boligen pga. det lave renteniveau. Finansieringen af dine energiforbedringer har betydning for, hvor meget du reelt sparer om måneden, indtil du har betalt lånet ud. 

Du kan bruge vores tillægslånsberegner og blive klogere på, hvad det koster dig at låne.

Kontakt din rådgiver

Din rådgiver i dit pengeinstitut er ikke energikonsulent, og derfor kan din rådgiver normalt ikke vurdere, hvilken energirenovering der er bedst for dit hus. Din rådgiver kan til gengæld hjælpe dig med at finde den helt rigtige finansiering og guide dig videre. Kontakt derfor din rådgiver med beregningen fra Energiberegneren, eller hvis du ønsker en uforpligtende samtale om finansiering af energirenoveringer.

Vil du have en fuld gennemgang af mulighederne for energioptimering i dit hus, kan du også bestille et Totalkredit Energitjek gennem din rådgiver. 

Håndværkerfradrag

Du kan få skattefradrag for udvalgte energiforbedringer af dit hus via det såkaldte ’håndværkerfradrag’. Det drejer sig om disse to typer af ydelser og fradrag, som alle i husstanden over 18 år kan få:

  1. Udvalgte energiforbedringer:
    Et fradrag på 12.500 kr. pr. person i 2020 for arbejdsløn til håndværksydelser.
  2. Serviceydelser:
    Et fradrag på 6.200 kr. pr. person i 2020 for arbejdsløn til fx rengøring, børnepasning og havearbejde.

Vær opmærksom på, at det kun er arbejdslønnen, du kan få fradrag for. Du kan læse mere om betingelserne for håndværkerfradrag på Skats hjemmeside.