Lån til energiforbedring

Her på siden kan du blive klogere på, hvordan du kan finansiere din energiforbedringer gennem lån og håndværkerfradrag

Vælg det rigtige lån til at finansiere dine energiforbedringer

Mange boligejere overvejer at låne i boligen pga. det lave renteniveau. Finansieringen af dine energiforbedringer har betydning for, hvor meget du reelt sparer om måneden, indtil du har betalt lånet ud. 

Du kan bruge vores tillægslånsberegner og blive klogere på, hvad det koster dig at låne.

Kontakt din rådgiver

Din rådgiver i dit pengeinstitut er ikke energikonsulent, og derfor kan din rådgiver normalt ikke vurdere, hvilken energirenovering der er bedst for dit hus. Din rådgiver kan til gengæld hjælpe dig med at finde den helt rigtige finansiering og guide dig videre. Kontakt derfor din rådgiver med beregningen fra Energiberegneren, eller hvis du ønsker en uforpligtende samtale om finansiering af energirenoveringer.

Vil du have en fuld gennemgang af mulighederne for energioptimering i dit hus, kan du også bestille et Totalkredit Energitjek gennem din rådgiver. 

Håndværkerfradrag

Du kan få skattefradrag for udvalgte energiforbedringer af dit hus via det såkaldte ’håndværkerfradrag’. Det drejer sig om disse to typer af ydelser og fradrag, som alle i husstanden over 18 år kan få:

  1. Udvalgte energiforbedringer:
    Et fradrag på 12.900 kr. pr. person i 2022 for arbejdsløn til håndværksydelser. Håndværkerfradraget er afskaffet pr. 1. april 2022, så arbejdet skal være udført senest 31. marts 2022 og betalt senest 31. maj 2022.
  2. Serviceydelser:
    Et fradrag på 6.400 kr. pr. person i 2022 for arbejdsløn til fx rengøring, børnepasning og havearbejde.

Vær opmærksom på, at det kun er arbejdslønnen, du kan få fradrag for. Du kan læse mere om betingelserne for håndværkerfradrag på Skats hjemmeside.

Forbedret økonomi

Læs om, hvordan energiforbedringer kan forbedre din økonomi.

Læs mere

Planlæg dine energiforbedringer

Få råd og vejledning til energirenoveringsprocessen

Læs mere

Sådan har andre gjort

Dyk ned i vores casebibliotek fra Energistyrelsen med historier fra andre, der har foretaget en energivenlig renovering

Læs mere