Historien bag Totalkredit

Totalkredit så dagens lys i 1990, og har siden vokset sig til at være Danmarks største udlåner af realkreditlån.

Kollegaer snakker sammen over en kop kaffe

Tilgængelige realkreditlån

Totalkredit blev skabt i 1990 i et nytænkende samarbejde mellem regionale og lokale pengeinstitutter. Banker, sparekasser og andelskasser, der ellers var og fortsat er konkurrenter, gik sammen for at sikre deres kunder adgang til realkreditlån hos den lokale rådgiver, de var vant til og trygge ved at komme hos.

Villakvarter i Nakskov

En fælles fortælling

Siden begyndelsen har vi budt pengeinstitutter fra hele landet velkommen i Totalkredit-samarbejdet. Vores fællesskab er blevet større og stærkere. Sammen forvalter vi realkredit lokalt og samfundsbevidst. Med øje for den enkelte boligejers behov – og med sans for, hvad der rører sig ude i de danske lokalsamfund.

Det danske realkreditsystem er noget helt særligt for danske boligejere

Realkreditsystemets begyndelse

Dansk realkredit blev skabt som følge af en kritisk situation, da København brændte i 1795. Der opstod et pludseligt behov for billige lån til genetableringen af byen. Det førte til grundlæggelsen af den første kreditforening og det danske realkreditsystem, som i dag sikrer en både socialt og økonomisk fornuftig finansiering.

 

Stærkere sammen

Dansk realkredit opstod fra flere små kreditforeninger, der over tid fusionerede for at styrke deres position. Forenet Kredit er i dag den eneste tilbageværende forening, der ejer et realkreditinstitut. Bliv klogere på Forenet Kredit.

 

Fair pris for alle

Fair priser for alle er centralt for realkreditten. Prisen på realkreditlån afhænger grundlæggende af lånetypen og belåningsgraden ved låneoptagelsen, men er fx ikke afhængig af din indkomst. Det er et fair princip, som afspejler den essentielle foreningstanke i realkreditten. Samtidig hjælper det med at fremme sammenhængskraften i samfundet, da principperne er ensartede.

Bevaringsværdige fordele

En anden særlig fordel ved realkredit er, at så længe du som boligejer betaler ydelser på dit lån, er dit realkreditlån uopsigeligt. Samtidig er det en særlig fordel, at du kan vælge en fast rente i op til 30 år og ligeledes afdragsfrihed i op til 30 år.

 

 

 

 

Vil du blive klogere på realkredit?

Vi har samlet information om, hvad realkredit er – og du kan finde svar på nogle af de spørgsmål, som ofte bliver stillet i forbindelse med realkredit.