Tilskud til varmepumpe

Overvejer du at skrotte dit gasfyr eller oliefyr og skifte det ud med en varmepumpe? Så læs her om de tilskud, du kan få – og hvordan du griber processen an.

Tilskud til udskiftning af gasfyr til varmepumpe

Få 10.000 kr. fra Totalkredit, når du udskifter gasfyret med en jordvarmepumpe eller en luft til vand-varmepumpe.

Læs mere om udskiftning af gasfyr

Tilskud til udskiftning af oliefyr til varmepumpe

Få 10.000 kr. fra Totalkredit, når du udskifter oliefyret med en jordvarmepumpe eller en luft til vand-varmepumpe.

Læs mere om udskiftning af oliefyr

Øvrige tilskud

Få et overblik over nogle af de offentlige tilskud til varmepumpe – de gør det endnu billigere for dig at udskifte gasfyret eller oliefyret til varmepumpe. 

Læs mere
Jordvarme

Hvilken type varmepumpe kan jeg få tilskud til?

Jordvarme

Hvad er jordvarme?
Jordvarme er én type varmepumpe. Jordvarmepumpen fungerer ved, at slanger med væske – gravet ned i din have – trækker varme ud af jorden og overfører jordvarmen til huset. Jordvarme er den mest effektive type varmepumpe, fordi jorden altid indeholder varme – selv i de koldeste måneder. Til gengæld er jordvarmepumpen også den dyreste at anskaffe.

Du kan få tilskud til en jordvarmepumpe fra Totalkredit og det offentlige. Alternativt kan du få et jordvarme-anlæg på abonnement, hvor en virksomhed står for installation og drift – men du kan kun opnå tilskud, når du køber din egen jordvarmepumpe.

Hvordan virker jordvarme?
For at en jordvarmepumpe kan dække behovet for varme og varmt vand i et typisk hus, skal du have vandbårne radiatorer eller gulvvarme og ca. 300 m2 have til jordslangerne. Slangerne kan også anbringes sådan i jorden, at du får det, man kalder lodret/vertikal jordvarme eller skrå jordvarme.

Sådan kommer du i gang
Tal med en jordvarmepumpe-installatør eller en energirådgiver om mulighederne for en jordvarmepumpe. Indhent tilbud fra flere varmepumpe-installatører. Stil krav om, at jordvarmepumpen har energimærke A++ eller bedre og bliver installeret efter DS 1150. Det er en best practice-guide, der gør tilbud og priser lette at sammenligne og sikrer dig en effektiv installation af varmepumpen.

Læs mere om jordvarmepumpe på SparEnergi.dk

varmepumpe

Luft til vand-varmepumpe

Hvad er luft til vand-varmepumpe?
En luft til vand-varmepumpe virker ved, at en ude-del optager varmeenergi fra luften og overfører varmen til en inde-del, så du får varme og varmt vand i huset. Det fungerer selv i de koldeste måneder, og samtidig er varmepumpe luft til vand en miljøvenlig måde at varme dit hus op på.
Du kan få tilskud til en luft til vand-varmepumpe fra Totalkredit og det offentlige. Alternativt kan du få et luft til vand-anlæg på abonnement, hvor en virksomhed står for installation og drift – men du kan kun opnå tilskud, når du køber din egen luft til vand-varmepumpe.

Hvordan virker luft til vand-varmepumpe?
En luft til vand-varmepumpe kræver, at der er vandbårne radiatorer eller gulvvarme i dit hus. Desuden skal der være 5-10 meter til skel eller en støjafskærmning for ude-delen. Det skyldes, at en luft til vand-varmepumpe ikke er lydløs.
Tal med en luft til vand-varmepumpeinstallatør eller en energirådgiver om mulighederne for en luft til vand-varmepumpe. Indhent tilbud fra flere varmepumpe-installatører. Stil krav om, at luft til vand-varmepumpen har energimærke A++ eller bedre, og at varmepumpen installeres efter DS 1150. Det er en best practice-guide, der gør tilbud og priser lette at sammenligne og sikrer dig en effektiv installation af varmepumpen.
Læs mere om luft til vand-varmepumpe på SparEnergi.dk

Læs også

Spørgsmål og svar

Få svar på de typiske spørgsmål om Totalkredits tilskud til varmepumpe. 

Læs mere

Vilkår og betingelser

Læs mere om de vilkår og betingelser, der er for at få tilskud fra Totalkredit til varmepumpe.

Læs mere om vilkårene

Fordele ved at droppe gasfyret og oliefyret

Bliv klogere på fordelene ved at droppe gasfyret og oliefyret.

Læs mere

Prøv Energiberegner

Prøv Totalkredits Energiberegner og få idéer til mulige energirenoveringer. Det er nemt, du skal kun igennem tre step.

Prøv Energiberegneren