Tilskud til udskiftning af oliefyr

Skift dit oliefyr ud med en varmepumpe – og få 10.000 kr. af Totalkredit.

Farvel til oliefyret

Der er mange fordele ved at være kunde i et pengeinstitut, som Totalkredit samarbejder med. Én af dem er, at Totalkredit er ejet af Forenet Kredit, som gerne vil støtte vores kunder i at energirenovere deres boliger. Derfor kan Totalkredit give et økonomisk tilskud på 10.000 kr., når du udskifter dit oliefyr med en varmepumpe. Det gør vi, fordi energiforbrug i bygninger udgør 40% af Danmarks samlede CO2-forbrug, og at udskifte oliefyret med en varmepumpe er et af de tiltag, der har størst effekt på CO2-udslippet.

Tilskud fra staten
Ud over tilskuddet på 10.000 kr. fra Totalkredit til en varmepumpe kan du søge om tilskud fra staten, hvor du kan få mellem 22.000-45.000 kr. På den måde bliver det endnu billigere for dig at sige farvel til oliefyret. Du skal have fået tilsagn om tilskuddet inden, du indgår aftale om udskiftning med en installatør. Du kan læse mere om tilskuddet fra staten her.

Vilkår og betingelser

Det er vigtigt, at du har modtaget et gyldigt værdibevis fra Totalkredit af din rådgiver i dit pengeinstitut, inden du påbegynder arbejdet med at skifte dit oliefyr ud med en varmepumpe.

For at få tilskuddet skal følgende være opfyldt:

  • Du skal være privatkunde og have et Totalkredit-lån i ejendommen
  • Din ejendom skal være en ejerbolig, som anvendes til helårsbeboelse (ikke fritidsbolig) og ligge i et område uden mulighed for fjernvarme. Dette kan du tjekke på grønfjernvarme.nu eller spørge din kommune om.
  • Oliefyret skal udskiftes til en varmepumpe (luft-til-vand eller jordvarme) med energimærke A++ eller bedre. Arbejdet skal udføres af en virksomhed (dvs. ikke ”gør-det-selv”)
  • Kopi af fakturaen, hvor det udførte arbejde er beskrevet, skal sendes til din rådgiver senest 6 måneder fra værdibevisets udstedelse.

Vi giver 10.000 kr. i tilskud til de første 3.000 Totalkredit-kunder, som ansøger om et værdibevis og opfylder forudsætningerne for at få tilskud.

Læs øvrige vilkår og betingelser her.

 

Sådan ansøger du om tilskuddet

Orienter dig om mulighederne for at få offentligt tilskud på SparEnergi.dk og om Totalkredits vilkår og forudsætninger.

Læs om vilkår og forudsætninger

Kontakt din rådgiver i dit pengeinstitut, hvis du opfylder forudsætningerne for at få tilskud fra Totalkredit. Din rådgiver kan hjælpe dig med at søge om et værdibevis på 10.000 kr. og med eventuel finansiering.

Kontakt rådgiver

Udskift oliefyret med en ’luft-til-vand’- eller ’jordvarme’-varmepumpe med energimærke A++ eller bedre. Arbejdet kan med fordel udføres af en VE-godkendt virksomhed. Det må ikke udføres som ”gør-det-selv”.

Se liste med VE-godkendte virksomheder

Når oliefyret er udskiftet, sender du en kopi af din faktura til din rådgiver. Læs mere om det på siden med vilkår og forudsætninger i afsnittet "Dokumentation for udskiftning af oliefyr til varmepumpe".

Læs vilkårene

Prøv Energiberegneren

Det kan ofte betale sig at udføre flere energirenoveringer på én gang. Prøv derfor Totalkredits Energiberegner og se, hvilke forslag du får. Energiberegneren er baseret på estimater, og derfor skal du altid få resultaterne verificeret af en fagperson.

Prøv Energiberegneren

Kontakt rådgiver

Kontakt din rådgiver, hvis du vil vide mere om lån til energirenoveringer eller søge om et tilskud fra Totalkredit.

Kontakt Rådgiver