Fordele ved at udskifte gasfyret eller oliefyret

Der er flere fordele ved at droppe gasfyret eller oliefyret og vælge en energivenlig varmekilde. Læs mere om det her på siden.


Forbedring af husets energimærke og værdi

Du kan øge værdien af dit hus ved at skifte gasfyret eller oliefyret ud med en varmpumpe. Det skyldes b.la., at din varmeregning falder, og det gør dit hus mere attraktivt i en salgssituation. Varmepumpen kan også resultere i et bedre energimærke, som ofte får husets værdi til at stige – dog afhænger dette i høj grad af en række andre forhold ved det konkrete hus.

 


CO2-besparelse

Energiforbruget i bygninger udgør 40% af Danmarks samlede CO2-forbrug, og udskiftning af gasfyr eller oliefyr med varmepumpe er et af de tiltag, der har størst effekt, hvis man vil nedbringe forbruget. Udskiftningen giver 70% mindre CO2-udslip i gennemsnit.

 

Årlig besparelse og tilskudsordninger

Ud over den store CO2-besparelse oplever mange husejere, at varmeregningen falder med mange tusinde kroner om året. Og du kan få tilskud til udskiftningen fra gasfyr eller oliefyr til varmepumpe fra både det offentlige og Totalkredit, så investeringen bliver mindre.

 

Læs også

Tilskud til udskiftning af gasfyr til varmepumpe

Få 10.000 kr. fra Totalkredit, når du udskifter gasfyret med en jordvarme varmepumpe eller en luft til vand-varmepumpe.

Læse mere om udskiftning af gasfyr

Tilskud til udskiftning af oliefyr til varmepumpe

Få 10.000 kr. fra Totalkredit, når du udskifter oliefyret med en jordvarme varmepumpe eller en luft til vand-varmepumpe.

Læs mere om udskiftning af oliefyr

Spørgsmål og svar

Få svar på de typiske spørgsmål om Totalkredits tilskud til varmepumpe. 

Læs mere

Varmepumper

Læs om de forskellige typer varmepumper, og hvordan du kommer i gang.

Læs mere