Boligejere får samme F1-rente som sidste år

Spændingen er udløst. Er du en af de ca. 12.000 boligejere med F1-lån i Totalkredit, så ligger det nu fast, hvad du skal betale i rente pr. 1. april 2024 og et år frem.

Renteauktionerne for Totalkreditlån er slut for denne gang. For ca. 12.000 boligejere med F1-lån i Totalkredit betyder det, at de nu kender den rente, de skal betale for deres lån pr. 1. april. Og renten landede på de samme 3,6%, som den blev fastsat til sidste år.

”Selvom det i løbet af det seneste år er lykkedes for verdens centralbanker at tæmme inflationen, og vi nærmer os en periode, hvor der ikke længere er brug for helt så høje renter fra centralbankernes side, så lader de lavere boligrenter altså vente på sig,” siger Svend Greniman Andersen, senioranalytiker.

Konkret betyder en rente på 3,6%, at du som boligejer med et lån med afdrag skal betale 4.510 kr. efter skat om måneden pr. lånte million. Hvis dit lån er afdragsfrit, bliver ydelsen reduceret til 3.140 kr. pr. lånte million.

Boligejerne tror på rentefald

Stort set ingen boligejere med F1-lån har i denne omgang valgt af skifte til et lån med en længere rentebinding – altså F3 eller F5, som ellers har relativt lave renter.

”Det ser ud til, at mange boligejerne forventer, at vi står på rentetoppen nu, og at renterne snart vil være på vej ned. Derfor har de i stor stil valgt at satse på lavere renter til næste år og derfor holdt fast i deres F1-lån,” forklarer Svend Greniman Andersen og fortsætter:

”Investorerne på de finansielle markeder forventer, at en F1-rente om et år vil ligge på ca. 2,3%. Får de ret, vil det betyde en besparelse i den månedlige ydelse efter skat på 800 kr. om måneden pr. lånte million for et afdragsfri F1-lån.”

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker rådgivning om dit realkreditlån i Totalkredit.

Den seneste uges renteauktioner berører ca. 12.000 boligejere, der hidtil har haft et F1-lån hos Totalkredit. Først på auktionerne i maj er det boligejere med F-Kort-, F3- og F5-lån, der skal have ny rente.

Svend Greniman Andersen

Svend Greniman Andersen

Senioranalytiker

Relaterede Artikler

Totalkredit | 2 min

Boligejernes tur ned ad rentebjerget – den sorte piste eller børnebakken?

Mens danskerne i stor stil har holdt skiferie, har tiden nærmet sig, hvor 25.000 boligejere med lån gennem Totalkredit skal have ny rente på deres F3- eller F5-lån eller nyt rentetillæg på deres F-kort-lån. Og ligesom skiløbere må vælge mellem den sorte eller den grønne skibakke, så bør man som boligejer også forholde sig til, om man tror på snarlige og gentagne rentenedsættelser, eller om man foretrækker den mere sikre løsning med længere rentebinding.
Totalkredit | 3 min

Lavere rente: Boligejerne må væbne sig med tålmodighed

Det var helt som ventet, at Den Europæiske Centralbank (ECB) i dag valgte at fastholde styringsrenten på 4,0%. Det betyder, at Danmarks Nationalbank kan fastholde deres pengepolitiske rente på 3,6%. Efter massive renteforhøjelser fra ECB på 4,5% siden 2022, har renten været i ro siden september 2023. Og pilen peger nedad.
Totalkredit | 4 min

Nu får private boligejere endnu flere KundeKroner

Alle privatkunder med et lån i Totalkredit får rabat på deres bidragsbetaling. Vi kalder rabatten for KundeKroner, og dem har boligejere i vores 41 samarbejdende pengeinstitutter fået hvert år siden 2017. I år er ingen undtagelse – snarere tværtimod!