Boliglån

Når du skal investere i ny bolig, vil du sikkert få brug for at optage et boliglån. Nedenfor finder du information om Totalkredits låntyper, kurser og priser, ligesom du kan finde oplysninger om de KundeKroner, som Totalkredit giver til kunderne.

Hvad er et boliglån?

Du optager et boliglån via dit pengeinstitut, når du skal hus eller lejlighed. Et lån til en ny bolig er i de fleste tilfælde sammensat af et realkreditlån, et banklån og egen formue. Med undtagelse af et andelsboliglån, så kan du finansiere det meste af dit boligkøb via realkredit. For hus og ejerlejlighed kan du låne op til 80% af købesummen med et realkreditlån, mens det for sommerhuslån er op til 75%.

Værd at vide om boliglån

Et boligkøb er for de fleste af os den største investering, vi kommer til at lave. Der er mange detaljer at holde styr på, og spørgsmålet omkring det bedste boliglån til købet melder sig også i løbet af processen. Hvor meget du kan låne og hvordan dit lån skal sammensættes kan afhænge af en række faktorer, som fx:

  • Boligtype
  • Eget indskud
  • Om du skal låne til køb af ny bolig eller renovering af eksisterende
  • Rentetype
  • Ønske om afdragsfrihed
  • Friværdi i eksisterende bolig
  • Særlige regler for forældrekøb

Før du begynder jagten på din drømmebolig, er det en god idé først afklare din budgetramme med din rådgiver. Så slipper du for at forelske dig i et hus eller en lejlighed, der måske viser sig at koste mere, end hvad din økonomi kan bære.
Dit udgangspunkt som boligkøber kan være forskelligt. Hvis du er førstegangskøber, så er der mange nye begreber, du skal gøre dig bekendt med. I vores guide til boligkøb giver vi dig overblik over boligkøbets faser, så du kan være godt rustet til at starte boligjagten.
Er du allerede boligejer, så har du måske en friværdi i dit hus eller din lejlighed, som du kan bruge til at finansiere el del af boligkøbet med.
Er du forælder og ønsker du at investere i en bolig, som dit barn skal bo i, så gælder der helt særlige vilkår for forældrekøb.

Uanset hvor i livet du er og hvilken type bolig, du ønsker at købe, så kan du med fordel starte med at lave en vejledende beregning for, hvor meget du kan købe for.

Kontakt rådgiver

Hvad der er det rigtige lån for dig, handler om din bolig og din økonomi. Hos en rådgiver kan du få en beregning på et eventuelt nyt lån og få individuel rådgivning om dine muligheder – også hvis du blot ønsker at få trykprøvet, om dit nuværende lån stadig er det rigtige for dig.

Kontakt Rådgiver