Alternativer til F1-lån

Har du det rigtige lån?

Når dit F1-lån skal rentetilpasses, kan det være en god idé at overveje, om du har det lån, der passer bedst til dig og din økonomi.

Har din økonomiske situation fx ændret sig, så du fremover har brug for at kende dine udgifter i en længere periode og dermed få en større budgetsikkerhed? Eller har du fået luft i budgettet, så du kan acceptere, at din ydelse kan svinge?

Tidligere var der ikke mange alternativer til F1, hvis du ønskede en helt kort rente. Men nu kan både F-kort og RenteMax være gode alternativer.

Rentetilpasningen er derfor et oplagt tidspunkt at overveje, om du fortsat har det rigtige lån – eller om der kan være andre låntyper, der er mere attraktive for dig.

Hvilket lån skal du vælge?

1. Fast rente

Fast rente er til dig, der gerne vil kende din rente i hele lånets løbetid. Et fastforrentet lån har derudover den fordel, at kursen på lånets obligationer falder, hvis renteniveauet stiger. Dermed kan rentestigninger betyde, at du får mulighed for at skære noget af restgælden, hvis du skal indfri lånet. Det betyder en høj beskyttelse af din friværdi, hvilket kan være en stor fordel, fx ved et boligsalg.


2. Variabel rente - F-kort

F-kort er til dig, der fortsat ønsker et lån med variabel rente og en lav ydelse, men accepterer risikoen for, at renten kan stige. Lånet får fastsat renten hvert halve år, og ydelsen vil typisk være lavere end på Tilpasningslån.

Kontakt rådgiver

Hvad der er det rigtige lån for dig, handler om din bolig og din økonomi. Hos en rådgiver kan du få en beregning på et eventuelt nyt lån og få individuel rådgivning om dine muligheder - også hvis du blot ønsker at få trykprøvet, om dit nuværende lån stadig er det rigtige for dig. 

Kontakt rådgiver

Rentetilpasning - forventninger

Her kan du finde informationer om vores forventninger til rentetilpasning af Tilpasningslån, F-kort, RenteMax og BoligXlån.
Læs mere

Fastforrentet lån

Få en fast rente og dermed sikkerhed på dit lån i op til 30 år.

Til dig, der vægter økonomisk tryghed højt og vil være sikker på, hvilken rente du betaler i hele lånets løbetid.
Læs mere

F-kort

Få en variabel rente og halvårlig renteregulering.

Til dig, der foretrækker en rente, der typisk er lav og kan ændre sig hvert halve år.
Læs mere