Alternativer til F1-lån

Har du det rigtige lån?

Når dit F1-lån skal rentetilpasses, kan det være en god idé at overveje, om du har det lån, der passer bedst til dig og din økonomi.

Har din økonomiske situation fx ændret sig, så du fremover har brug for at kende dine udgifter i en længere periode og dermed få en større budgetsikkerhed? Eller har du fået luft i budgettet, så du kan acceptere, at din ydelse kan svinge?

F1-lån har i mange år været populært, fordi de har været det billigste lån. De senere år er prisen på F1-lån sat op, renterne har været faldende, og nye låntyper er kommet til.

Det er derfor et oplagt tidspunkt at overveje, om du fortsat har det rigtige lån – eller om der kan være andre låntyper, der er mere attraktive for dig.

Hvilket lån skal du vælge?

To muligheder kan være særligt interessante:

1. Fast rente

Fast rente er til dig, der gerne vil kende din rente i hele lånets løbetid. Et fastforrentet lån har derudover den fordel, at kursen på lånets obligationer falder, hvis renteniveauet stiger. Dermed kan rentestigninger betyde, at du får mulighed for at skære noget af restgælden, hvis du skal indfri lånet. Det betyder en høj beskyttelse af din friværdi, hvilket kan være en stor fordel, fx ved et boligsalg.

 

2. Variabel rente - F-kort

F-kort er til dig, der fortsat ønsker et lån med variabel rente og en lav ydelse, men accepterer risikoen for, at renten kan stige. Lånet får fastsat renten hvert halve år, og ydelsen vil typisk være lavere end på Tilpasningslån.

Kontakt rådgiver

Er du interesseret i at vide mere om, hvilke alternativer du har til F1-lån, er du meget velkommen til at kontakte din rådgiver.

Kontakt rådgiver