Lån til sommerhus

Det meste af et lån til sommerhus kan finansieres med et realkreditlån. Læs mere her på siden.

Realkreditlån til sommerhus

Har du fundet drømmesommerhuset, så kan du låne op til 75% af prisen med et realkreditlån. Det er muligt at låne til et sommerhus via næsten samme finansieringsmodel som ved et helt almindeligt boligkøb. De resterende 25% skal finansieres via egen formue og eventuelt banklån.

Beregn hvor meget du kan låne til sommerhuskøbet

Hvis du vil se, hvad du kan købe fritidshus for, kan du prøve nedenstående beregner.
Ved at taste dine oplysninger ind i låneberegneren kan du finde ud af, om du har råd til det sommerhus, du har kastet din kærlighed på, eller om du skal justere lidt på forventningerne. Da et sommerhuskøb for mange ofte vil være boligkøb nr. 2 efter hus eller lejlighed, så vil dine nuværende boliglån potentielt have betydning for, hvor meget du kan låne til sommerhuset.

Renter og afdrag på sommerhuslån

Da der ikke er den store forskel på, om du låner til en helårsbolig eller en fritidsbolig, så har du mulighed for at vælge mellem fast eller variabel rente. Med den faste rente kommer du til at kende din rente over hele lånets løbetid, hvor en variabel rente ned- og opjusteres efter markedet. Det betyder, at du både vil kunne opleve rentestigning og rentefald på dit lån. Hvilken rentetype, der er den rigtige for dig at vælge til dit sommerhuslån, afhænger b.la. af din risikovillighed og din økonomi.

Udover renten, skal du også overveje, om du ønsker at afdrage på lånet fast over hele perioden, eller om du ønsker  afdragsfrihed.

Før du beslutter dig for, hvordan dit sommerhuslån skal sammensættes, anbefaler vi, at du taler med din rådgiver, så I sammen kan finde den bedste løsning til dig og din økonomi.

Fastforrentet lån

Få en fast rente og dermed sikkerhed på dit lån i op til 30 år.

Til dig, der vægter økonomisk tryghed højt og vil være sikker på, hvilken rente du betaler i hele lånets løbetid.
Læs mere

F-kort

Få en variabel rente og halvårlig renteregulering.

Til dig, der foretrækker en rente, der typisk er lav og kan ændre sig hvert halve år.
Læs mere

Tilpasningslån

Få en variabel rente og rentetilpasning fx hvert 3. eller hvert 5. år.

Til dig, der vil kende renten i en aftalt periode, fx de næste 3, 5 eller 10 år.
Læs mere

RenteMax

Til dig, der ønsker et fleksibelt lån, der typisk har en lav variabel rente – kombineret med et loft over renten i en aftalt periode. Her fastsættes renten for et halvt år ad gangen.
Læs mere