Tilskud til udskiftning af oliefyr

Skift dit oliefyr ud med en varmepumpe – og få 10.000 kr. af Totalkredit.

Få 10.000 i tilskud til udskiftning af oliefyr hos Totalkredit

Der er mange fordele ved at være kunde i et pengeinstitut, som Totalkredit samarbejder med. Én af dem er, at Totalkredit er ejet af Forenet Kredit, som gerne vil støtte vores kunder i at energirenovere deres hus.  

Derfor kan Totalkredit give dig et økonomisk tilskud på 10.000 kr., når du udskifter dit oliefyr med en varmepumpe. Det vil Totalkredit, fordi udskiftning til varmepumpe er et af de tiltag, der har størst effekt på CO2-udslippet. Energiforbruget i bygninger udgør nemlig 40% af Danmarks samlede CO2-forbrug. 

Få tilskud fra Energistyrelsens Bygningspulje

Ud over tilskuddet på 10.000 kr. fra Totalkredit kan du bl.a. søge om tilskud fra Energistyrelsens Bygningspulje, så det bliver endnu billigere for dig at sige farvel til dit oliefyr. Læs mere om tilskuddet fra det offentlige her

Sådan ansøger du om tilskud til udskiftning af oliefyr

Vilkår og betingelser for tilskud

Læs mere om vilkår og betingelser for at få tilskud på 10.000 kr. fra Totalkredit.

Fordele ved at udskifte oliefyret

Ikon af varmepumpe

Fordele ved at skifte til varmepumpe nu

Der er flere fordele ved at vælge en energivenlig varmekilde som afløser for dit gasfyr. 

Energiforbedring og øget værdi af dit hus

Dit hus kan stige i værdi, efter du har udskiftet dit gasfyr med en varmpumpe – for når din varmeregning falder, bliver dit hus mere attraktivt at købe. Varmepumpen kan desuden betyde et bedre energimærke, og det kan også smitte af på husets værdi. 

Èngangstilskud og stor årlig besparelse ved udskiftning af gasfyr

Mange husejere ser varmeregningen falde med flere tusinde kroner om året, efter de har udskiftet gasfyret med en varmepumpe. Og mulighederne for éngangstilskud fra både Totalkredit og Energistyrelsens Bygningspulje betyder, at du skal have færre penge op af din egen lomme. 

CO2-besparelse

Energiforbruget i bygninger udgør 40% af Danmarks samlede CO2-forbrug, og udskiftning af gasfyr med varmepumpe er et af de tiltag, der har størst effekt, hvis man vil nedbringe forbruget. Udskiftning af gasfyr til varmepumpe giver en CO2-besparelse på gennemsnitligt 75% (Kilde: sparenergi.dk).

Spørgsmål og svar til tilskudsordningen

Nej, ikke som udgangspunkt. Du kan dog få tilskud, hvis du anvender din fritidsbolig til helårsbeboelse.

Du kan kontakte din kommune eller dit fjernvarmeselskab, som du kan finde via grønfjernvarme.nu.

Du kan ændre din ejendoms varmekilde med MitID på her.

Du kan igangsætte arbejdet med at udskifte dit olie- eller gasfyr, når du har modtaget et værdibevis fra din rådgiver.

Du må gerne indhente tilbud fra virksomheder, som kan installere ’luft til vand’- eller ’jordvarme’-varmepumper, men du må ikke acceptere et tilbud eller gå i gang med arbejdet, før du har modtaget værdibeviset fra din rådgiver i dit pengeinstitut. Det samme gælder den offentlige tilskudsordning.

Fra den dag, du modtager værdibeviset fra din rådgiver i dit pengeinstitut, har du maksimalt 12 måneder til at få udskiftet dit gas- eller oliefyr og sende en kopi af fakturaen på det udførte arbejde til din rådgiver. Du kan se udløbsdatoen på dit Værdibevis.

Du kan godt selv fjerne gas- eller oliefyret, men installationen af varmepumpen skal udføres og faktureres af en virksomhed. Vi anbefaler at benytte en VE-godkendt håndværker.

Nej, Totalkredit giver ikke tilskud til varmepumper på abonnement.

Når du har sendt en kopi af en faktura på det udførte arbejde til din rådgiver i dit pengeinstitut, og Totalkredit har accepteret udbetalingen af tilskuddet, indsættes 10.000 kr. på din NemKonto inden for 30 dage.

Ja, det kan du – så længe der er værdibeviser tilbage i puljen.

Prøv Energiberegneren

Det kan ofte betale sig at udføre flere energirenoveringer på én gang. Prøv derfor Totalkredits Energiberegner og se, hvilke forslag du får. Energiberegneren er baseret på estimater, og derfor skal du altid få resultaterne verificeret af en fagperson.

Kontakt rådgiver

Kontakt din rådgiver, hvis du vil vide mere om lån til energirenoveringer eller søge om et tilskud fra Totalkredit til varmepumpe.

Læs også

Fordele ved at droppe gasfyret og oliefyret

Bliv klogere på fordelene ved at droppe gasfyret og oliefyret.

Læs mere

Varmepumper

Læs om de forskellige typer varmepumper, og hvordan du kommer i gang.

Læs mere

Bliv klogere på energirenovering

Læs mere om, hvad det vil sige at energirenovere og fordelene ved det.

Læs mere