Planlægning

Her på siden guider vi dig igennem planlægningsprocessen for en energiforbedring, og du får indblik i, hvad det kræver. Ikke alle forløb er ens, men vi har sammensat en tjekliste over de forskellige led i processen.

Tjekliste til energforbedring

Brug energiberegningen som inspiration

Når du bruger energiberegneren, får du vejledende forslag til forskellige energirenoveringer i dit hus – både lidt mindre projekter og de større. Din energiberegning er inspiration til at tage næste skridt, og her er tre forslag til, hvad du nu kan gøre:

Tjek dette, inden du begynder din renovering

De fleste anser håndværkeren som eksperten, når det kommer til energirenoveringer. Andre overvejer selv at klare renoveringen for at spare på omkostningerne. Før du træffer din beslutning om, hvorvidt du er til gør-det-selv-projekter, eller om du vil kontakte en håndværker, så er det vigtigt at være realistisk i forhold til egne evner og den tid, du har til rådighed.

Når de indledende tanker om energirenovering melder sig, bør du kontakte dit pengeinstitut. De kan rådgive dig om din finansielle situation, inden du begynder renoveringen, så du ikke bliver overrasket midt i projektet. Kontakt din rådgiver og få en uforpligtende snak.

Mange energiselskaber tilbyder tilskud til energirenoveringer. Du bestemmer selv, hvilket energiselskab du vil benytte, og du kan kontakte dem direkte eller via din håndværker for at høre, hvilke tilskud de tilbyder. Du kan også læse mere om tilskud på energistyrelsens hjemmeside. Husk, at du skal søge tilskuddet, inden du begynder renoveringen.

Inden du begynder renoveringen, bør du kontakte dit forsikringsselskab. Du skal tjekke, hvorvidt din bolig er forsikret under renoveringsprojektet. Hvis du udfører større ændringer på din bolig, bør du også spørge dit forsikringsselskab, om din forsikring skal ændres efterfølgende.

Ikke alle renoveringer kræver kommunens tilladelse. Hvis der er tale om større renoveringer som facadeændringer, opsætning af kviste eller tilbygninger, kræver din renovering en tilladelse. Ansøgning om byggetilladelse foregår via din kommunes hjemmeside.

Sæt din første energirenovering i gang

Der findes ikke én måde at foretage energirenoveringer på. Der findes mange. For en energirenovering er et personligt projekt, som du bør tilrettelægge ud fra dine egne behov. Hvis du allerede har lavet en energiberegning, kan du betragte den som indledende inspiration. Inspiration til samtaler med din familie, dit netværk, en håndværker og dit pengeinstitut. Men du bestemmer selv, hvordan forløbet skal være.

Læs også:

Sådan har andre gjort

Dyk ned i vores casebibliotek fra Energistyrelsen med historier fra andre, der har foretaget en energivenlig renovering.

Læs mere

Lån til energiforbedringer

Her kan du blive klogere på mulighederne for at låne til dine energiforbedringer.

Læs mere her

Forbedret økonomi

Læs om, hvordan en energiforbedring kan forbedre din økonomi.
Læs mere