Hvad er et realkreditlån?

Sådan fungerer realkredit

Et realkreditlån er et lån, der er optaget i et realkreditinstitut med pant i fast ejendom. I modsætning til lån i banken har et realkreditlån en direkte sammenhæng til obligationer. Udbud og efterspørgsel på de finansielle markeder afgør, hvad det koster at låne - det er altså obligationsmarkedet, der bestemmer renten på lånet.

Realkreditsystemet har eksisteret i mere end 200 år i Danmark og bliver i dag ofte omtalt som den klassiske danske realkreditmodel.

 

Se filmen: Hvad er et realkreditlån?

 

Ordet realkredit betyder i bund og grund, at når du for eksempel låner en million kr. til din nye bolig, så finder vi en investor, der gerne vil investere en million. Og det gør han så ved at købe en realkreditobligation og få renten for det.

En fordel ved et realkreditlån er, at renten som regel er noget lavere end ved andre låneformer, som ikke er baseret på realkreditobligationer. Generelt kan investorer godt lide realkreditobligationer, fordi de anses som en meget sikker investering.

Se Film

Se filmen, der kort forklarer, hvad et realkreditlån er.

 

Låntyper

Her kan du læse mere om Totalkredits låntyper - fast rente, F-kort og Tilpasningslån.

Fast eller variabel rente?

Skal du have et nyt lån? Se filmen, der forklarer forskellen mellem lån med fast og variabel rente.

Nyt lån til boligkøb

Med denne låneberegner kan du nemt og hurtigt få en fornemmelse af de muligheder, du har for at låne til at købe ny bolig.

Bliv klogere på realkredit

Her finder du information om, hvad realkredit er - og du kan få svar på nogle af de spørgsmål, som kunderne ofte stiller i forbindelse med realkreditlån.