Lavere rente: Boligejerne må væbne sig med tålmodighed

Kvinde lufter hund i snevejr

Det var helt som ventet, at Den Europæiske Centralbank (ECB) i dag valgte at fastholde styringsrenten på 4,0%. Det betyder, at Danmarks Nationalbank kan fastholde deres pengepolitiske rente på 3,6%. Efter massive renteforhøjelser fra ECB på 4,5% siden 2022, har renten været i ro siden september 2023. Og pilen peger nedad.

”Renteforhøjelserne fra ECB er den altafgørende grund til, at F-kort-renten og renten på rentetilpasningslånene er skudt i vejret de seneste to år. Men nu forventer investorerne på finansmarkederne, at næste bevægelse fra ECB bliver nedad. Det betyder, at boligejerne næppe får højere renter, end det er tilfældet lige nu,” siger Svend Greniman Andersen, senioranalytiker i Totalkredit

”Dagens rentebeslutning fra ECB blev dog ingen redningsplanke for de boligejere, der går og håber på lavere renter. Boligejerne må i stedet væbne sig med tålmodighed indtil i hvert fald april eller juni.”

På finansmarkederne regner cirka to ud af tre investorer med, at renten er sat ned med 0,25 procentpoint, når rentemødet til juni er afholdt.

F1-låntagere kan overveje længere rentebinding

Cirka 18.000 boligejere med F1-lån i Totalkredit står til at skulle have ny rente pr 1. april. Renten fastsættes på renteauktioner i perioden fra 5.-9. februar. Sidste år blev renten fastsat til 3,6%.

”Selvom boligejerne med F1-lån kan forvente en lidt lavere rente end for et år siden, så er renten på F3- og F5-lånene endnu lavere. Sidder man med et F1-lån, kan man derfor overveje at låse sin rente i lidt længere tid og til en lavere rente. Nogle gange er en fugl i hånden bedre end ti på taget,” fortæller Svend Greniman Andersen.

Ønsker man som boligejer med et F1-lån at ændre på sit lån, eller er man i tvivl, så kan man tage fat i sin rådgiver inden 31. januar - og gerne hurtigst muligt.

Svend Greniman Andersen

Svend Greniman Andersen

Senioranalytiker

Relaterede Artikler

Totalkredit | 2 min

Boligejernes tur ned ad rentebjerget – den sorte piste eller børnebakken?

Mens danskerne i stor stil har holdt skiferie, har tiden nærmet sig, hvor 25.000 boligejere med lån gennem Totalkredit skal have ny rente på deres F3- eller F5-lån eller nyt rentetillæg på deres F-kort-lån. Og ligesom skiløbere må vælge mellem den sorte eller den grønne skibakke, så bør man som boligejer også forholde sig til, om man tror på snarlige og gentagne rentenedsættelser, eller om man foretrækker den mere sikre løsning med længere rentebinding.
Totalkredit | 3 min

Boligejere får samme F1-rente som sidste år

Spændingen er udløst. Er du en af de ca. 12.000 boligejere med F1-lån i Totalkredit, så ligger det nu fast, hvad du skal betale i rente pr. 1. april 2024 og et år frem.
Totalkredit | 4 min

Nu får private boligejere endnu flere KundeKroner

Alle privatkunder med et lån i Totalkredit får rabat på deres bidragsbetaling. Vi kalder rabatten for KundeKroner, og dem har boligejere i vores 41 samarbejdende pengeinstitutter fået hvert år siden 2017. I år er ingen undtagelse – snarere tværtimod!