Spørgsmål og svar til tilskudsordningen

Her kan du finde svar på de typiske spørgsmål om tilskudsordningen til udskiftning af oliefyr.

Nej. Totalkredit giver alene tilskud til private ejerboliger, som anvendes til helårsbeboelse.

Tilskuddet fra Totalkredit er skattepligtigt, og du skal selv selvangive tilskuddet på din årsopgørelse. Du selvangiver tilskuddet i rubrik 20 ('anden personlig indkomst'). Vi anbefaler at du kontakter skattestyrelsen, hvis du har spørgsmål.

Du kan kontakte din kommune eller dit fjernvarmeselskab, som du kan finde via fjernvarme.info.

Du kan ændre din ejendoms varmekilde med Nem-ID på her.

Du kan igangsætte arbejdet med at udskifte dit oliefyr, når du har modtaget et værdibevis fra din rådgiver.

Du må gerne indhente tilbud fra virksomheder, som kan installere ’luft til vand’- eller ’jordvarme’-varmepumper, men du må ikke acceptere et tilbud eller gå i gang med arbejdet, før du har modtaget værdibeviset fra din rådgiver i dit pengeinstitut. Det samme gælder den offentlige tilskudsordning.

Fra den dag, du modtager værdibeviset fra din rådgiver i dit pengeinstitut, har du maksimalt 6 måneder til at få udskiftet dit oliefyr og sende en kopi af fakturaen på det udførte arbejde til din rådgiver.

Du kan godt selv fjerne oliefyret, men installationen af varmepumpen skal udføres og faktureres af en virksomhed. Vi anbefaler at benytte en VE-godkendt håndværker. Se listen her.

Når du har sendt en kopi af en faktura på det udførte arbejde til din rådgiver i dit pengeinstitut, og Totalkredit har accepteret udbetalingen af tilskuddet, indsættes 10.000 kr. på din NemKonto inden for 30 dage.

Nej, Totalkredit giver ikke tilskud til varmepumper på abonnement.