8.000 boligejere i Totalkredit får negative renter fra 1. april

På mandag begynder Totalkredit renteauktionerne på rentetilpasningslån med 1-, 3- og 5-årig rentebinding (F1, F3 og F5) for ca. 8.000 boligejere med et lån i Totalkredit.

Og de kan godt begynde at glæde sig over, at der kommer endnu en auktionsrunde med negative renter over hele linjen.

F1-renten bliver negativ for 4. år i træk

Holder mine renteforventninger stik, bliver det fjerde år i træk, at F1-lånerne får negative renter. Det har altså været en overordentlig god beslutning at have et lån med en kort rentebinding, selvom de nu får en lidt højere rente, end de har været vant til det seneste år.

Boligejere med et F3- og et F5-lån kan dog glæde sig over, at de får en lavere rente end F1-lånerne. Da bidragssatsen også er lavere på disse to lån, er de samlet set billigst for boligejerne, der samtidig har sikret sig en meget lav rente de næste 3 eller 5 år.

Boligejere med F5-lån får største besparelse

Det er boligejere med et F5-lån, der kommer til at kunne mærke de nye renter mest. Det er nemlig 5 år siden, at de sidst fik fastsat renten, og dengang lå den på 0,76 procent. Det kommer altså til at spare omkring 1 procentpoint på renten. Og det giver en besparelse i rentebetalingerne efter skat på knap 7.500 kr. om året for hver million kroner, boligejere har lånt.

Men også boligejere med et F3-lån kan se frem til nu at få negative renter, og få en pæn besparelse på knap 3.500 kr. om året.   

Lave renter den kommende tid

Renterne kan meget vel blive lidt højere i løbet af 2021, når vi ser på F5-renten, mens meget tyder på, at F1-renten vil holde sig i ro et stykke tid fremover. F1-renten følger i høj grad Nationalbankens rente. Og der er ikke meget der tyder på, at den rente skal op foreløbigt.

Har du som boligejere valgt at beholde dit F1-lån, selvom det er lidt dyrere end et F5-lån, er der altså ikke umiddelbart basis for at ligge søvnløs om natten af frygt for en rentestigning lige med det første.

Se her hvad renteauktionerne vil betyde i kroner og øre

Sune Malthe-Thagaard

Chefanalytiker i Totalkredit: Rådgiver og inspirerer danskerne om lånefinansiering ud fra det aktuelle renteniveau og relevante realkreditprodukter.

Relaterede Artikler

Totalkredit | 4 min

Danskerne har taget 30 års afdragsfrihed til sig

Når du ejer en bolig eller står over for at købe en, måske for første gang, så skal du træffe en masse valg. Og et af de valg er, hvilket lån du skal finansiere herligheden med.
Totalkredit | 2 min

Sådan kan du låne til køb af sommerhus

Drømmer du om at tilbringe din næste ferie i dit eget sommerhus? Salget af sommerhuse er skudt i vejret under coronakrisen, og med sommeren inden for rækkevidde går salget stadig strygende. Her får du inspiration til, hvordan du kan vælge at finansiere dit sommerhuskøb.
Totalkredit | 2 min

Stimen af negative renter fortsætter

Renteauktionerne på lån med 1-, 3- og 5-årige rentebindinger (F1, F3 og F5) sluttede torsdag. Og de bør vække glæde hos de boligejere, der nu har fået fastsat ny rente fra april. Alle renter er nemlig negative.