Forældrekøb: Se ekspertens anbefalinger til lån

F5-lånet med femårig rentebinding kan for mange ligge lige til højrebenet, hvis man står og skal købe et forældrekøb. Samtidigt er fast rente blevet meget populært. Men hvad er egentlig det bedste valg? Vi har spurgt chefanalytiker Jeppe Borre fra Totalkredit, hvilket lån han vil anbefale til forældre, der køber lejlighed til deres barn.

Sommeren står for døren, og det samme gør udfordringen med at finde fast bopæl til de mange tusinde studerende, der snart får at vide, hvilken studieretning de er optaget på. Hvis du går i tanker om at gøre et forældrekøb for at sikre dit barn tag over hovedet, så skal du også tage stilling til, hvilket realkreditlån der er det bedste til netop din situation.

Jeppe Borre, chefanalytiker og renteekspert i Totalkredit er ikke i tvivl om, hvor fokusset hos boligkøberne ligger lige nu.

”Vi oplever, at der er massiv interesse for fast rente i øjeblikket, og det forventer jeg også kommer til at skinne igennem, når sommerhalvårets forældrekøb skal finansieres. Renten har ramt en ny bundrekord med 1% i rente, siger Jeppe Borre og uddyber fordelene ved valget af fast rente:

”Med et fastforrentet lån kender man sin rente i hele lånets løbetid og dermed også i forældrekøbets tidshorisont, uanset om det er i 5 eller 10 år eller noget helt tredje. At vælge et fastforrentet lån vil for mange være et godt og sikkert valg”.

Med et F5-lån sikrer du dig en meget lav rente i de næste fem år, og faktisk er renten i øjeblikket i minus

Jeppe Borre

F5 – det oplagte lån?

Selvom fastforrentede lån i øjeblikket er populært hos mange boligkøbere, kan et F5-lån med femårig rentesikring som udgangspunkt ligge lige til højrebenet. Mange forældrekøb foretages i forbindelse med, at den unge skal begynde på en uddannelse. Og en del uddannelser i Danmark tager fem år. Så kender man sin rente i forbindelse med forældrekøbet de næste fem år, mens sønnen eller datteren studerer.

”F5-lånet kan for mange være et oplagt valg til et forældrekøb. Med et F5-lån sikrer du dig en meget lav rente i de næste fem år, og faktisk er renten i øjeblikket i minus. Hvis du ved, at dit barn skal studere de næste fem år, kan du med et F5-lån sikre en lav rente i hele studieperioden”, forklarer Jeppe Borre.

Tidshorisonten kan være afgørende

Tidshorisonten er en vigtig faktor, når man skal vælge det rigtige lån, og man bør overveje, om forældrekøbet rammer nogenlunde de fem års tidshorisont eller ej. Tidshorisonten kan være afgørende for, om du skal vælge et lån med fast rente, et F5-lån eller et helt tredje alternativ. Din rådgiver kan hjælpe dig med at vælge det rigtige lån.

Muligheder i friværdien

Har du friværdi i din egen bolig, så kan du ofte med fordel optage en del af lånet her. Det kan i mange tilfælde give en samlet set billigere løsning. Det skyldes, at bidragssatsen er højere, jo længere ud i belåningsgrad, du kommer. Så optager du noget af lånet i din egen bolig, behøver du ikke nødvendigvis komme helt op på en 80%-belåning i forældrekøbet, hvor der er den højeste bidragssats.

Jeppe Juul Borre

Tidligere chefanalytiker i Totalkredit

Ekspert i renteforhold og obligationstyper samt fordele og ulemper ved omlægning, op- og nedkonvertering, kurser og bagvedliggende obligationer.

Relaterede Artikler

Fastforrentet lån

Med et fastforrentet obligationslån ligger renten fast i hele lånets løbetid, uanset om der sker ændringer på lånemarkedet. Lånets løbetid kan være op til 30 år, og du kan vælge en periode uden afdrag i op til 10 år.

Låntyper

Her kan du finde en oversigt med information om Totalkredits forskellige låntyper.

Nyt lån til boligkøb

Her kan du beregne, hvad de forskellige realkreditlån i Totalkredit koster.