Spørgsmål til oplysninger om mit hus

Her kan du finde svar på spørgsmål, der omhandler oplysninger om dit hus i beregneren, fx hvorfra vi henter oplysninger.

Alle beregningerne er baseret på offentligt tilgængelige oplysninger.

  • Hvis dit hus har et gyldigt energimærke med forslag, trækker beregneren oplysninger fra husets energimærkerapport, hvor besparelsesforslagene er udarbejdet af en energikonsulent.
  • Hvis dit hus ikke har et gyldigt energimærke, henter beregneren oplysninger fra Bygnings- og boligregisteret (BBR) og fra Energistyrelsen. Derudover er beregningen baseret på en række antagelser om dit hus på baggrund af oplysninger fra BBR. Du har mulighed for at rette i antagelserne.

Hvis der ikke er forslag fra dit energimærke, tager beregneren udgangspunkt i husets BBR-oplysninger.

Når et hus har et energimærke, videreformidler beregneren udelukkende resultaterne fra energimærket. Det er derfor ikke muligt at rette i oplysningerne. Du kan rette i oplysningerne ved at lave en ny beregning baseret på oplysninger fra BBR, hvis du har et parcelhus med energimærke.

Du kan bruge I’erne for information i beregneren til at blive klogere på hver enkelt oplysning om dit hus. Du kan finde I’erne under "step 2. Tjek oplysningerne."

’Andet’ indeholder bl.a. koksfyr, træpillefyr og varmepumpe, som beregneren ikke kan skelne imellem. 

Nej. Derfor er det særligt vigtigt, at du forholder dig til det anslåede varmeforbrug - også hvis du ændrer i de øvrige oplysninger om huset, for at få en så retvisende beregning som muligt.

Det skyldes, at beregneren ikke kan finde forslag fra dit energimærke på dit parcelhus – enten pga. en teknisk fejl, eller fordi der ikke findes nogen forslag. Derfor tager beregneren automatisk udgangspunkt i oplysninger fra BBR – eller viser en fejlbesked, hvis der er tale om et rækkehus uden energimærke. Du kan altid finde din energimærkerapport på sparenergi.dk.

Læs også:

Generelle spørgsmål om Energiberegneren

Her kan du finde svar på generelle spørgsmål om Energiberegneren.

Læs mere

Spørgsmål til Energiberegnerens forslag

Her kan du finde svar på spørgsmål om Energiberegnerens forslag.

Læs mere