Om at låne i Totalkredit

Når du køber en helårsbolig, finansierer realkreditbelåningen op til 80% af din boligs værdi. Her kan du læse om kurssikring, rentetilpasning, om vores låntyper og om attraktive alternativer til F1-lån.

Kurssikring

Fra den dag, hvor du modtager et lånetilbud, til den dag, hvor lånet reelt optages, går der et stykke tid. I denne periode risikerer du, at kurserne ændrer sig og dermed også økonomien i dit lån. Hvis du vil være sikker, kan du kurssikre dit lån. Det vil sige, at du får lagt kursen fast, så du kender din fremtidige husleje. Tal med din rådgiver om mulighederne.

En kurssikring koster et tillæg på renten

Det kan i nogle tilfælde være en rigtig god forretning, og andre gange havde det været bedre ikke at kurssikre. Det afhænger helt af udviklingen i renten, efter den dag hvor du kurssikrer. Det er derfor, vi siger, at realkredit også handler om temperament, og det er derfor, at vi altid anbefaler at tage en snak med sin rådgiver om mulighederne.

Kontakt rådgiver

Rentetilpasning

Hvis du har et lån med variabel rente, skal renten med jævne mellemrum tilpasses, og i perioden op til en rentetilpasning har du mulighed for at ændre vilkårene for dit lån. Du kan fx forlænge eller forkorte lånets løbetid, eller du kan vælge, om lånet skal være med eller uden afdragsfrihed.

Hvis du vil ændre noget, skal du have aftalt det med dit pengeinstitut senest to måneder før rentetilpasningen.

Du har også mulighed for at se en film, der forklarer på en kort og enkelt måde, hvad rentetilpasningen er.

Læs mere

Låntyper

Her kan du finde information om Totalkredits låntyper

Realkreditlån er et spørgsmål om kroner og ører, men i høj grad også om temperament, fremtidsplaner og markedets udvikling. For nogle er det vigtigt med tryghed og at sikre sig mod rentestigninger, mens andre hellere vil have en variabel rente, hvor renten typisk er lavere. Nogle vil gerne afdrage meget på deres lån, mens andre ønsker at reducere deres afdrag i en periode.

Læs mere

Har du det rigtige lån?

 

Når dit F1-lån skal rentetilpasses, kan det være en god idé at overveje, om du har det lån, der passer bedst til dig og din økonomi.

Har din økonomiske situation fx ændret sig, så du fremover har brug for at kende dine udgifter i en længere periode og dermed få en større budgetsikkerhed? Eller har du fået luft i budgettet, så du kan acceptere, at din ydelse kan svinge?

Læs mere

Få overblik over dit lån

På ‘Mit Hjem’ finder du en masse om dit lån og din bolig. Se fx hvornår dit lån skal rentetilpasses, og hvor meget din bolig er skønnet til. 

Kontakt rådgiver